Om oss

Vi som ligger bakom den här sidan arbetar samtliga som mäklare. Vi befinner oss i olika åldrar och är verksamma i olika städer i Sverige. Det som födde idén att starta en sida om bostadsaffärer var det faktum att vi insåg att många inte har en aning om vad de ger sig in på.

Köpare litar blint på säljare och bortser från att man själv har ett ansvar. Säljare å sin sida tycker alltid att just deras bostad är störst, bäst och vackrast – säljs den inte för ett nytt rekordpris så är det mäklarens fel. Mäklare å sin sida tvingas dras med ett sämre rykte. I vissa fall självförvållat – i andra rent av oförtjänt. Vårt mål är att bringa lite klarhet i vad som gäller. Vilket ansvar har säljare och köpare? Vilken roll spelar mäklaren?

I samma anda ska vi också ge tips om vad du som säljare ska tänka på inför en försäljning. Spelar valet av mäklare någon roll? Vilken tid på året är mest gynnsam? Kan man renovera sig till ett högre slutpris – och vilka områden ska man i så fall fokusera på? Vi ger tips om allt detta.

Köparen då? Hur ska du veta att en bostad lever upp till dina förväntningar? Hur högt ska man gå i en budgivning – och finns det några knep att ta till för att vinna en sådan? Kan man hävda dolda fel trots att man inte anlitat en besiktningsman? Det finns mycket att tänka på inför en bostadsaffär och vi ska ge dig kött på benen i alla dessa frågor.

Oavsett om du står inför att sälja eller köpa en bostad så kommer den här sidan att hjälpa dig. Varmt välkommen!