Kategorier
Fastighet

Konvertera råvind istället för att bygga hus

Fler och fler ser möjligheten att konvertera en råvind istället för att bygga ett helt nytt hus. En vindsvåning kan bli väldigt härlig om man anstränger sig.

Den som vill bo i en storstad, men inte tilltalas av att ha grannar bör se sig om efter en råvind att bygga om. Genom att konvertera råvind kan man få till ett väldigt personligt boende där närheten till de andra boende i huset är nästintill minimal. Faktiskt kan en stor vindsvåning kännas nästan lika privat som fristående hus.

Allra mest avskild blir vindsvåningen om man är ensam om den. Det vill säga om man får fatt i en råvind som kan göras om till en enda stor lägenhet. Då undkommer man helt risken att få en granne vägg i vägg som väsnas och stör under dygnets alla timmar.

Mysfaktor bakom att konvertera råvind

Alla som någonsin varit barn och sovit på ett loft vet att det ofta finns en väldigt hög mysfaktor bakom att bo högt upp. Att ha himlen som närmsta granne inger ett lugn hos många. Inte sällan sätter man in takfönster i vindsvåningar för att få in lite extra ljus och i dessa fönster kan man skåda såväl moln som stjärnor.

Just mysfaktorn på vinden kan vara viktig att ta vara på. För, trots snedtak i hela hemmet kan en vindsvåning ge möjligheter som en traditionell lägenhet inte kan. Takfönster är en sådan och har man riktigt tur kanske det går att få till en stor takterrass.