Kategorier
Brandskydd

Brandskyddsmålning som stoppar bränder

Vissa områden och installationer kan inte kläs in i brandskyddande material. Tänk vad praktiskt att det då ofta räcker med en täckande brandskyddsmålning.

Bränder är verkligen förrädiska. Man är aldrig beredd på hur stora konsekvenserna kan bli, och en brand är en otroligt kostsam historia. Det är därför bättre att göra sitt allra bästa för att förhindra att en brand uppstår och sedan säkra det som säkras kan för att undvika spridning av branden. Brandskyddsmålning är extremt viktigt i industrimiljöer.

På en industri med många elektriska maskiner, höga temperaturer eller friktion är det extremt viktigt att vara förberedd. Många gånger kan rör och ledningar kläs med brandskyddande material. Ventilationen kan kompletteras med stenull och liknande. Men inte allt går att täcka.

Brandskyddsmålning är en praktisk lösning

Brandskyddsmålning kanske inte stoppar elden helt. Men det är en förebyggande åtgärd som definitivt skyddar och skapar fler chanser till en lyckosam arbetsdag. Brandskyddsmålning kan utföras både på trä och stålkonstruktioner. Rätt målning på rätt material kan göra att branden tar sig fram mycket långsammare och ger brandkåren en chans att hinna fram i tid. Det kan rädda livet på många människor.

Varje minut gör skillnad när det har uppstått en brand. Ett rum är ofta helt antänt inom några minuter om ingenting är brandisolerat. Brandskyddsmålning gör att man har mer tid på sig, och ni har därmed större chans att få branden under kontroll och sätta alla i säkerhet. Anlita alltid proffs för att få alla områden inspekterade, och få sedan rätt sorts brandskyddsmålning till just ert material.