Kategorier
Rörmokare

Vad gör egentligen en rörmokare på Lidingö?

Många ser framför sig en person som använder verktyg på något rör i en mörk källare. Sant men det är långt ifrån hela sanningen om rörmokare på Lidingö.

Rörmokare är en oumbärlig yrkesmänniska som de flesta inte vill ha kontakt med ändå. Varför? Jo, för att man så ofta förknippar yrkesrollen med svåra problem med rörsystem och avlopp förstås. Översvämmade källare och avloppsvatten är inte trevligt att ens tänka på men – det är vardag för en rörmokare. Men arbetet innebär mycket mer än så.

När en rörmokare har jourtjänst kan förstås uppdragen se ut som det ovan nämnda. Inte roligt men tacksamt och väldigt bra för den som drabbats av akuta problem i hemmet. Oftast handlar det ändå inte om katastrofer i mindre skala när en rörmokare går till jobbet. Snarare är det service eller installation som gäller.

Moderna tider har ändrat på en rörmokares arbetsuppgifter

Idag består en rörmokares vardag i mångt och mycket av apparater med elektronik i hemmet. Vi talar värmepumpar av alla de slag, vi pratar varmvattenberedare och liknande och det är både installationer och service som gäller. VVS på Lidingö innebär att man som rörmokare behöver ha breda kunskaper inte enbart om rör utan även el och elektronik.
När man vill serva sin luftvärmepump eller när varmvattnet inte vill samarbeta är det din rörmokare du ska kontakta. När vattenledningen fryst till likaså. Såklart gäller också gamla sanningar – en lagom katastrof i källaren med fettproppar i rören är en välbekant situation för din VVS-firma även den.