Kategorier
Jurist

Dolda fel i hus kan göra husköpet till en mardröm

Efter ett husköp kan det dyka upp dolda fel som innebär stora problem och kostnader för renovering. Men det finns sätt som en köpare kan skydda sig på.

Det är sällan billigt att köpa ett hus och dessutom dyker det ofta upp en hel del kostnader i samband med köpet. Kanske behöver du ta ut pantbrev för ett huslån. Det kan vara vissa renoveringar som ska ske. För att inte tala om alla kostnader som dyker upp vid alla flyttar. Det kan vara kostnader för släp eller flyttfirma, samt kostnaden för en flyttstädning.

I vissa fall kan det vara så att huset blir dyrare än vad köparen ursprungligen hade tänkt sig. Då kan det vara lätt att tänka att man vill slippa vissa kostnader, som en besiktning av huset till exempel. Men om köparen inte anlitar en besiktningsman så kan det innebära dyra och mycket tråkiga överraskningar och kostnader framöver, om dolda fel dyker upp i huset.

Slipp kostnader för dolda fel i hus

Genom att boka en besiktningsman går det att få reda på hur huset mår. Visst går det att lukta, klämma, känna och se vilket skick husets alla delar är i. Men för att komma åt allting som inte går att se med blotta ögat så krävs det speciell kunskap och utrustning. En besiktningsman har allt detta samt en försäkring, om de skulle råka missa något felaktigt.

Trots detta kan det alltid dyka upp dolda fel i huset vid ett senare tillfälle. Kanske har det precis skett en renovering före försäljningen, och den är undermålig. Då kan det ta tid innan skador i form av fukt eller mögel dyker upp. Som köpare är det då tryggt att veta att det finns försäkringar för dolda fel i hus som kan utbetalas, så att skadorna kan åtgärdas.

För att kunna få mer information besök hemsida: doldafelhus.se